Esittely

Suomen musiikkitieteellinen seura on tieteellinen yhdistys, joka pyrkii edistämään suomalaista musiikkitieteellistä tutkimusta sekä toimimaan musiikkielämän hyväksi levittämällä tietoa musiikista ja musiikkikulttuurista. Koska musiikkitiedettä voi Suomessa opiskella Helsingin, Turun, Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistoissa ja Åbo Akademissa, on seuran keskeisenä tehtävänä toimia eri musiikkitieteen laitoksilla sekä Sibelius-Akatemiassa opiskelevien ja työskentelevien musiikintutkijoiden tai tutkimuksesta kiinnostuneiden yhteisenä foorumina.

Yhdistyksen näkyvin toimintamuoto on oman lehden julkaiseminen. Musiikki onkin tällä hetkellä ainoa suomenkielinen, säännöllisesti 4 kertaa vuodessa ilmestyvä musiikkitieteellinen aikakauslehti. Vuoden 2019 alusta lehti siirtyi kaikille avoimeksi verkkojulkaisuksi, jota voi lukea osoitteessa musiikki.journal.fi. Yhdistyksellä on myös julkaisusarja Acta Musicologica Fennica, jossa julkaistaan tieteellisiä kirjoja, lähinnä väitöskirjoja. Lisäksi Suomen musiikkitieteellinen seura järjestää kongresseja, seminaareja ja muuta musiikin tutkimusta edistävää toimintaa.

Yhdistyksen jäsenet ovat lähinnä eri yliopistojen musiikkitieteen tai -kasvatuksen oppiaineista tai Sibelius-Akatemiasta valmistuneita tai muuten musiikkielämässä ammattimaisesti toimivia henkilöitä.

Lue lisää jäsenyydestä

Yhdistyksen säännöt

Seuran sähköpostilista

Liittymällä seuran sähköpostilistalle saat seuran ja alan ajankohtaisia uutisia ja ilmoituksia suoraan sähköpostiisi. Listalle voi liittyä (tai poistua) osoitteessa http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/mts tai laittamalla viestiä seuran sihteerille: mts.toimisto(a)gmail.com.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: