Esittely

Suomen musiikkitieteellinen seura on tieteellinen yhdistys, joka pyrkii edistämään suomalaista musiikkitieteellistä tutkimusta sekä toimimaan musiikkielämän hyväksi levittämällä tietoa musiikista ja musiikkikulttuurista. Koska musiikkitiedettä voi Suomessa opiskella Helsingin, Turun, Jyväskylän, Tampereen ja Joensuun yliopistoissa ja Åbo Akademissa, on seuran keskeisenä tehtävänä toimia eri musiikkitieteen laitoksilla sekä Sibelius-Akatemiassa opiskelevien ja työskentelevien musiikintutkijoiden tai tutkimuksesta kiinnostuneiden yhteisenä foorumina.

Yhdistyksen näkyvin toimintamuoto on oman lehden julkaiseminen. Musiikki onkin tällä hetkellä ainoa suomenkielinen, säännöllisesti 4 kertaa vuodessa ilmestyvä musiikkitieteellinen aikakauslehti. Yhdistyksellä on myös julkaisusarja Acta Musicologica Fennica, jossa julkaistaan tieteellisiä kirjoja, lähinnä väitöskirjoja. Lisäksi Suomen musiikkitieteellinen seura järjestää kongresseja, seminaareja ja muuta musiikin tutkimusta edistävää toimintaa.

Yhdistyksen jäsenet ovat lähinnä eri yliopistojen musiikkitieteen tai -kasvatuksen oppiaineista tai Sibelius-Akatemiasta valmistuneita tai muuten musiikkielämässä ammattimaisesti toimivia henkilöitä. Jäsenmaksua vastaan jäsenet saavat Musiikki-lehden vuosikerran (4 numeroa), seuran jäsentiedotteen (Musetti, ilmestyy kaksi kertaa vuodessa) sekä mahdollisuuden osallistua seuran järjestämiin tapahtumiin.

Yhdistyksen säännöt

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: