Musiikki-lehti

cover_issue_7656_fi_fi-3

Musiikki on maamme pitkäikäisin musiikintutkimuksen alan vertaisarvioitu  tieteellinen aikakauslehti. Lehden artikkelit edustavat suomalaista musiikintutkimusta – sen teoriaa, metodologiaa ja tutkimuskohteita – koko laajuudessaan. Musiikki-lehteä julkaisee Suomen musiikkitieteellinen seura, jonka missiona on edistää suomalaista musiikintutkimusta ja joka toimii Suomen musiikkielämän hyväksi levittämällä tietoa musiikista ja musiikkikulttuurista. On tärkeää, että suomalaista musiikintutkimusta ja suomalaisen musiikin tutkimusta julkaistaan kotimaiselle ja kansainväliselle yleisölle. Musiikki ilmestyy sähköisesti osoitteessa musiikki.journal.fi neljä kertaa vuodessa. Julkaisukielet ovat pääasiassa suomi ja ruotsi, perustellusti myös englanti on mahdollinen. Tieteellisten artikkeleiden lisäksi lehdessä julkaistaan myös katsauksia, väitöslektioita ja puheenvuoroja.

Lehteen julkaistavaksi tarkoitetut käsikirjoitukset lähetetään journal.fi-palvelun kautta päätoimittajille. Lehteen otetaan mielellään mukaan myös kirja-arvosteluja ajankohtaisesta kotimaisesta ja ulkomaisesta musiikintutkimuksesta. Jos olet kiinnostunut tekemään arvostelun, ota yhteyttä päätoimittajiin. Viestissä tulee ilmoittaa kirjan ja sen tekijän nimi, kirjan kustantaja sekä oma postiosoite. Mukaan on hyvä liittää myös lyhyt kuvaus kirjan aihepiiristä ja arvostelijan yhteydestä aiheeseen.

Katso tarkemmat kirjoittajaohjeet täältä.

Printtilehtenä Musiikki ilmestyi vuodesta 1971 alkaen vuoden 2018 loppuun asti. Vuoden 2019 alusta Musiikki-lehti on siirtynyt kaikille avoimeksi Open Access -verkkojulkaisuksi, jota julkaistaan osoitteessa musiikki.journal.fi. Samasta osoitteesta on löydettävissä lehden aiemmat numerot vuoteen 2015 asti. Sitä aikaisemmat vuosikerrat 2005–2014 löytyvät digitoituna Elektrasta. Vuosien 1994−2002 aineisto on talletettu Doriaan ja on siellä luettavissa osoitteessa https://www.doria.fi/handle/10024/83442. Seura pyrkii siirtämään lehden arkistoa koko ajan systemaattisemmin yhteen paikkaan eli TSV:n ylläpitämään journal.fi-järjestelmään.

Musiikki-lehden vertaisarviointikäytäntö

Musiikki-lehdessä julkaistavaksi tarkoitettu tieteellinen artikkeli toimitetaan ensi vaiheessa lehden päätoimittajille sähköpostin liitetiedostona tai mieluiten journal.fi-palvelun kautta. Tämän jälkeen päätoimittajat arvioivat tekstin julkaisukelpoisuutta ja joko pyytävät siihen muokkauksia tai lähettävät sen ilman kirjoittajan nimeä asiantuntijalausuntokierrokselle. Jokaisen artikkelin lukee kaksi arviointitehtävään kutsuttua lehden toimituskunnan ulkopuolista tieteellisesti meritoitunutta asiantuntijaa. Koska tieteenala on Suomessa pieni, poikkeustapauksissa lukijana voi olla myös artikkelin aiheeseen perehtynyt Musiikki-lehden toimituskunnan jäsen. Lausuntokierroksen jälkeen kirjoittaja saa artikkelistaan kirjallisen palautteen mahdollisine parannusehdotuksineen. Arvioija voi esittää artikkelin hylkäämistä tai hyväksymistä sellaisenaan tai määrätyin muutoksin. Asiantuntijalausuntojen tarkoituksena on auttaa päätoimittajia päättämään käsikirjoituksen tieteellisestä julkaisukelpoisuudesta. Musiikki-lehden päätoimittajat tekevät viime kädessä päätöksen artikkelin julkaisemisesta.

Musiikki-lehti käyttää Tieteellisten seurain valtuuskunnan rekisteröimää kansallista vertaisarviointitunnusta ja on sitoutunut noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja sekä edistämään omassa toiminnassaan Suomen tiedekustantajien liiton vertaisarviointiohjeen ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) Hyvä tieteellinen käytäntö -ohjeen mukaisia periaatteita.

Musiikki-lehden yhteystiedot:

Tuire Ranta-Meyer, päätoimittaja
tuire.ranta-meyer(at)metropolia.fi

Lasse Lehtonen, päätoimittaja
lasse.a.lehtonen@helsinki.fi

Laura Wahlfors, päätoimittaja
laura.wahlfors(at)uniarts.fi

Henri Terho, taittaja
henri.terho(at)utu.fi

Vanhojen printtinumeroiden tilaukset:

Jasmin Vahtera, seuran sihteeri

mts.toimisto(at)gmail.com

Hinta 10 €, kaksoisnumero 15 €

Vanhoja vuosikertoja ja seuran julkaisuja välittää seuran sihteerin lisäksi:
Ostinato Oy, Musiikkitalo, Mannerheimintie 13a B
00100 Helsinki, p. 0207 070443,
ostinato(at)ostinato.fi, http://www.ostinato.fi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: