Musiikki-lehti

musiikki-kansiMusiikki on maamme pitkäikäisin musiikintutkimuksen alan vertaisarvioitu tieteellinen aikakauslehti. Lehden artikkelit edustavat suomalaista musiikintutkimusta – sen teoriaa, metodologiaa ja tutkimuskohteita – koko laajuudessaan. Musiikki-lehteä julkaisee Suomen musiikkitieteellinen seura, joka toiminnallaan edistää suomalaista musiikintutkimusta ja toimii Suomen musiikkielämän hyväksi levittämällä tietoa musiikista ja musiikkikulttuurista. On tärkeää, että suomalaista musiikintutkimusta ja suomalaisen musiikin tutkimusta julkaistaan kotimaiselle ja kansainväliselle yleisölle. Musiikki ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Julkaisukielet ovat pääasiassa suomi ja ruotsi, perustellusti myös englanti on mahdollinen. Tieteellisten artikkeleiden lisäksi lehdessä julkaistaan myös katsauksia, väitöslektioita ja puheenvuoroja.

Lehteen julkaistavaksi tarkoitetut käsikirjoitukset lähetetään päätoimittajalle. Musiikki-lehteen kutsutaan myös kirja-arvosteluja ajankohtaisesta kotimaisesta ja ulkomaisesta musiikintutkimuksesta. Jos olet kiinnostunut tekemään arvostelun, ota yhteyttä päätoimittajaan. Viestissä tulee ilmoittaa kirjan ja sen tekijän nimi, kirjan kustantaja sekä oma postiosoite. Mukaan on hyvä liittää myös lyhyt kuvaus kirjan aihepiiristä ja arvostelijan yhteydestä aiheeseen.

Katso myös ohjeita kirjoittajille.

Musiikki-lehden vertaisarviointikäytäntö

Musiikki-lehdessä julkaistavaksi tarkoitettu tieteellinen artikkeli toimitetaan ensi vaiheessa lehden päätoimittajille sähköpostin liitetiedostona. Tämän jälkeen päätoimittajat lähettävät tekstin ilman kirjoittajan nimeä asiantuntijalausuntokierrokselle. Jokaisen artikkelin lukee kaksi arviointitehtävään kutsuttua lehden toimituskunnan ulkopuolista musiikkitieteen asiantuntijaa. Koska tieteenala on Suomessa pieni, poikkeustapauksissa lukijana voi olla myös artikkelin aiheeseen perehtynyt Musiikki-lehden toimituskunnan jäsen. Lausuntokierroksen jälkeen kirjoittaja saa artikkelistaan kirjallisen palautteen mahdollisine parannusehdotuksineen. Arvioija voi esittää artikkelin hylkäämistä tai hyväksymistä sellaisenaan tai määrätyin muutoksin. Musiikki-lehden päätoimittajat tekevät viime kädessä päätöksen artikkelin julkaisemisesta.

Musiikki-lehti käyttää Tieteellisten seurain valtuuskunnan rekisteröimää kansallista vertaisarviointitunnusta ja on sitoutunut noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja sekä edistämään omassa toiminnassaan Suomen tiedekustantajien liiton vertaisarviointiohjeen ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) Hyvä tieteellinen käytäntö -ohjeen mukaisia periaatteita.

Musiikki-lehden yhteystiedot:

Tuire Ranta-Meyer, päätoimittaja
tuire.ranta-meyer(at)metropolia.fi

Milla Tiainen, päätoimittaja
milla.tiainen(at)helsinki.fi

Laura Wahlfors, päätoimittaja
laura.wahlfors(at)uniarts.fi

Henri Terho, taittaja
henri.terho(at)utu.fi

Tilaukset ja osoitteenmuutokset:

Minna Karppanen, seuran sihteeri
mts.toimisto(at)gmail.com

Suomen musiikkitieteellinen seura
Sibelius-Akatemia (T-talo)
PL 30
00097 Taideyliopisto

Tilaushinnat: Vuosikerta 40 € (Pohjoismaiden ulkopuolelle 45 €), irtonumerohinta 10 € (kaksoisnumerot 15 €).

Vanhoja vuosikertoja ja seuran julkaisuja välittää seuran sihteerin lisäksi:
Ostinato Oy, Musiikkitalo, Mannerheimintie 13a B
00100 Helsinki, p. 0207 070443,
ostinato(at)ostinato.fi, http://www.ostinato.fi

Mainokset

One Response to Musiikki-lehti

  1. Sanna Qvick sanoo:

    Hei! Tuo ohjeita kirjoittajille linkki on rikki tai vanhentunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s